Mergellandroute

Controle:

Lengte: 120km

Hoogtemeters: 1366m

Beginpunt: Valkenburg

Beschrijving

Dit is een uitstekende bordjesroute in Zuid-Limburg met veel bekende beklimmingen, zoals de Keutenberg, Klein-Zwitserland, Camerig en Eyserbosweg.

Een folder (met kaartje en beschrijving) kun je krijgen bij de VVV van Zuid-Limburg en de kantoren van de ANWB. Let er goed op dat je op de fietsroute afwisselend twee soorten bordje volgt: de kleine fietsbordjes en de grotere bruine borden (voor auto’s, maar ook voor fietsers).

Je kunt als startpunt het station Valkenburg nemen. Hier kun je goed parkeren en zit je direct op de route als je aan de achterkant (=noordkant) langs de spoorlijn richting westen (=Maastricht) fietst. Je wordt dan eerst over het noordelijk deel geleid (1/5 van de route). Wie op het zuidelijk deel wil beginnen, fietst vanuit Valkenburg de Cauberg op en blijft daarna rechtdoor de hoofdweg richting Maastricht volgen. Na de afdaling van de Rasberg, nog voor Maastricht, zie je een routebordje linksaf.

Voor meer info zie de volgende website. Hier vind je informatie over de beklimmingen en een gedetailleerde kilometer-aanduiding met Maastricht als startpunt.

Kaartje

Mergelland