Verblijfsadviezen

Vanuit Valkenburg aan de Geul zijn de bordjesroutes binnen een uur met de auto te bereiken. Het voordeel van Valkenburg is dat je er altijd wel een hotel, pension of camping zult weten te vinden. Bovendien is het er in de zomer gezellig druk. Wil je deze drukte juist vermijden, dan zijn de dorpen Gronsveld, Eijsden en Sint-Geertruid aan te raden, omdat ze dichter bij de A2 en de Ardennen liggen. Hier is echter veel minder accommodatie dan in Valkenburg. Nog zuidelijker ligt de Belgische Voerstreek (Nederlandstalige toeristische service en accommodatie). Ook van daaruit ben je snel en zonder verkeersdrukte op de A2 naar de Ardennen. Het beste is natuurlijk een verblijfsadres in de Ardennen zelf. Hier zijn ruim voldoende verblijfsmogelijkheden dicht bij de bordjesroutes.

Deze adviezen hebben we opgesteld voor Nederlandse toerfietsers. Als Valkenburgers is het voor ons helaas lastig om de Vlaamse toerfietsers te adviseren. We hopen toch dat ze er hun voordeel mee kunnen doen.

Voor accommodatie in Zuid-Limburg kun je terecht bij de VVV Zuid-Limburg.
Voor accommodatie in de Voerstreek kun je terecht bij de Gewestelijke VVV Voerstreek.
Voor accommodatie in de Ardennen kun je terecht bij het toeristisch bureau van de   provincie Luik of van Wallonië.
Daarnaast is er natuurlijk allerlei aanbod van accommodatie op internet te vinden, zoals verschillende sites voor vakantiehuisjes.