Wie zijn wij?

Paul:

PaulGalibier

 

Aan ons werk zit een stukje geschiedenis vast. Al meer dan 30 jaar woon ik in de belangrijkste wielerplaats van Nederland: Valkenburg. Aanvankelijk verkenden Ellie (mijn vrouw), ikzelf, Monique (dochter) en Cyriel (zoon) de Ardennen te voet. Voor Cyriel en mij kwam daar later de fiets bij. We fietsten de Ardense bordjesroutes op gewone fietsen. De eerste tocht was de “Route des Légendes”. Van het één kwam het ander: van eigen tochten naar georganiseerde toertochten, en vervolgens de Ardense cyclosportieven, de cols in de Franse Alpen en de Pyreneeën, en uiteindelijk de Marmotte. De gewone fiets werd een racefiets, en het eten veranderde mee van boterhammen tot powerdrankjes.

In  2009 ben ik (Paul) ongelukkig ten val gekomen tijdens een trainingsrit in België. Ik ben gevallen net over de Nederlands-Belgische grens. Daarbij heb ik een (hoge) dwarslaesie opgelopen. Na vele maanden revalideren, en profiterend van mijn goede conditie, kan ik weer kleine stukjes in huis lopen. Hiervoor gebruik ik een looprek. Fietsen is helaas niet meer mogelijk. Ik ben niettemin vastbesloten om alle mogelijkheden van rolstoel, handbike, aangepaste auto en ander vervoer te gaan benutten.

Na mijn ongeluk werden racefiets en gewone fiets vervangen door een aankoppelbare handbike. Hiermee maak ik met mijn vrouw tochten van 30 tot 50 kilometer in Nederland en België. Een aantal hiervan resulteert in een beschreven route die speciaal voor handbikers geschikt is.
handbikeroutes

Cyriel:

Dolomieten_Cyriel_PordoiIk ben opgegroeid in Valkenburg aan de Geul en heb vandaaruit heel wat tochten gefietst in de Limburgse en Ardense heuvels, in de Franse Alpen, de Pyreneeën en de Dolomieten. Sinds ik in 2003 naar Gouda verhuisd ben en drie kleine kinderen heb, fiets ik een stuk minder. In het hardlopen heb ik een mooi alternatief gevonden. Hierin ben ik wederom een duursporter. Zo ben ik bijvoorbeeld vanaf 2014 in training voor de Jungfrau-marathon in Zwitserland. In 2016 was mijn tijd 4.20.45, waarmee ik 240-e was van de 3096 geklasseerde mannen. Het blijft geweldig om te fietsen, te rennen of te wandelen in een mooie omgeving, liefst met heuvels of bergen.